Suceava : Exploatarea ilegala a padurilor Fondului Bisericesc Ortodox Român din Bucovina

Suceava : Exploatarea ilegala a padurilor Fondului Bisericesc Ortodox Român din Bucovina

Model de administrare si conservare a padurilor in perioada interbelica, organizat ca o fundatie de utilitate publica, condusa de organele alese ale Arhiepiscopiei Bucovinei, in prezent reanfiintat conform legislatiei in vigoare si recunoscut de instantele judecatoresti, Fondul Bisericesc Ortodox Roman din Bucovina este impiedicat sa-si recapete proprietatile confiscate de regimul comunist. Mai grav, cu fonduri obtinute din exploatarea irationala a padurilor retrocedabile, in speta, Fondului Bisericesc, este finantata o campanie de denigrare a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, de insulta si calomnie a Arhiepiscopului Pimen, de dezinformare si manipulare a opiniei publice.

Prin sentinta civila nr. 4381/20.12.2005 a Judecatoriei Suceava, definitiva si irevocabila prin Decizia nr. 83/07.02.2006 (
certificat grefa Tribunalul Suceava (format Document PDF) ) pronuntata in dosarul nr. 192/C/2006 al Tribunalului Suceava Regia Nationala a Padurilor prin Directia Silvica Suceava a fost obligata sa sisteze exploatarea padurilor bisericesti pana la solutionarea cererii de reconstituire, inclusiv pe cale judiciara.

De la �nregistrarea cererii de retrocedare formulata de Fondul Bisericesc Ortodox Rom�n din Bucovina si pana in prezent, Directia Silvica Suceava a exploatat masa lemnoasa depasind valoarea de 50.000.000 EURO. Taierea salbatica a padurilor nu s-a oprit nici cand instantele de judecata, prin ordonanta judecatoreasca irevocabila, au obligat Romsilva sa sisteze lucrarile.

 
Top